BIHCS
Home Wie zijn wij Bibliotheek Activiteiten Publicaties Lid worden Contact Links Kalender Sponsors & Partners Collectie Cataloog Periodieken Toegang Openingsuren reader
   
BIBLIOTHEEK CHINA  
...........................................................................................................................  

De bibliotheek China omvat een collectie van 30.000 monografieën en een 100-tal tijdschriften. Deze rijke collectie is door de jaren heen tot stand gekomen dankzij aankopen door het BIHCS en de KMKG, uitwisselingen met andere bibliotheken en mede dankzij de vrijgevigheid van de leden en vrienden van het instituut.

De collectie is toegespitst op de archeologie en de kunsten in China: archeologie, bronzen, beeldhouwkunst, schilderkunst, kalligrafie, epigrafie, keramiek en porselein, lakwerk, jade, textiel, architectuur, email, cloisonné. Ook de kunstgeschiedenis, iconografie en boeddhistische kunst zijn goed vertegenwoordigd.

U kan opzoekingverslagen raadplegen, gespecialiseerde tijdschriften en de catalogen van de belangrijkste China tentoonstellingen wereldwijd.

De archieven van het BIHCS bevatten documenten en fotografisch materiaal over de economische en intellectuele uitwisselingen tussen België en China vanaf eind 19de eeuw.

De bibliotheek China heeft een openkastsysteem en een ruime leeszaal met zicht op het Jubelpark.

Uitleen is niet toegestaan, tenzij via interbibliothecair leenverkeer.

Mogelijkheid tot fotocopies en scans.

Bezoek de bibliotheek China ook op facebook/bibliotheek China - bibliothèque Chine !